Wegwijs

 • Hoe werkt deze site?

  1. Structuur: blog en pagina’s
  2. Navigatie:
   1. Menu
   2. Links: blauwe tekst, voetnoten, bronnen
  3. Contact
   1. Reacties
   2. Abonneren met e-mailadres
Hoe werkt deze site?
Structuur

Deze site bestaat uit berichten, die op datum zijn gerangschikt. Ze vormen samen de blog (weblog).

Deze berichten zijn vaak een introductie op hoofdstukken over het geweten. Ze kunnen over heel uiteenlopende onderwerpen gaan en bevatten meestal ook persoonlijke opvattingen van de auteur.

De berichten verwijzen naar de vaste inhoud die op de pagina’s is te vinden.
Deze zijn als hoofdstukken gerangschikt, volgens de inhoudsopgave, zoals in een boek.

Deze hoofdstukken hebben steeds aspecten van het geweten tot onderwerp. De stijl ervan is minder vrij dan die van de berichten; lijkt meer op die van een tijdschriftartikel.

Navigatie
 1. Menu: Maak je keuze in het menu. Dat staat:
  1. op een PC-monitor of laptop: links op het scherm.
  2. op een tablet of smartphone: klik op het menu-icoon (= drie horizontale streepjes boven elkaar) rechtsboven op het scherm
 2. Links
  1. Het menu bestaat uit links die naar de blog of naar pagina’s verwijzen.
  2. In alle teksten kunnen blauwgekleurde links voorkomen die naar andere delen van de site verwijzen. Door erop te klikken ‘spring’ je daar naartoe. Om terug te keren gebruik je de algemene ‘terug-knop‘ van je browser.
  3. De voetnoten zijn op de gebruikelijke manier met een cijfer in de tekst aangegeven. Je kunt daarop klikken om naar de de bijbehorende tekst onderaan de pagina te gaan. Achter die tekst staat een retour-pijltje waarmee je terugkeert naar het woord met het cijfer in de tekst.
  4. De literatuurverwijzingen zijn in de tekst, omwille van de leesbaarheid, met behulp van voetnoten zo beknopt mogelijk gehouden. Onderaan de pagina staat altijd de naam van de eerste auteur en het jaartal vermeld. De blauwe kleur geeft aan dat ze als link doorverwijzen naar de literatuurlijst in de sectie Bronnen.
contact
 1.  Reacties: je kunt op berichten en pagina’s reageren door onderaan de tekst op Discussie te klikken. Je komt dan op  de Discussie-pagina terecht. Verder scrollen brengt je bij het reactieformulier. Daaronder wordt je naam (dat mag je voornaam of een alias zijn) en e-mailadres gevraagd. Onder de “knop” Reactie plaatsen staan nog opties voor contact. Als je de reactie verstuurd hebt, ontvang ik die per e-mail. Om spammers te weren, controleer ik alle reacties voordat ze worden geplaatst. Ze worden dus pas op de website zichtbaar wanneer ik ze heb gelezen en toelaat. Je e-mailadres wordt niet op de website getoond. Bekijk de reacties van anderen als voorbeeld.
 2. Abonneren met e-mailadres zorgt voor een melding van nieuwe berichten of reacties. Ook deze e-mailadressen worden niet zichtbaar op de website.
  Waar vind ik:
 1. Inhoudsopgave: in het menu onder INHOUD
 2. Toelichting bij woorden in de tekst: WOORDENLIJST
 3. Bronvermelding: BRONNEN
 4. Zoekfunctie: in het Menu
 5. Mogelijkheid tot Reageren : DISCUSSIE -pagina
 6. Mogelijkheid tot Abonneren: onderaan in het Menu
 7. Privacybeleid
ietje steenbrink
gast
ietje steenbrink

spannend onderwerp in deze spannende tijden .
de sterrenhemel is veel belovend.